Executive coaching

Als executive coach help ik je bij een bestuurlijke verandering en/of doorvoeren van een strategische visie. We bespreken samen de organisatorische uitdagingen en jouw rol als executive, waarbij de nadruk ligt op je persoonlijke competenties.

Bij executive coaching focus ik me op coaching van executives en senior professionals. Als Directeur, bestuurder, CEO of toezichthouder (RvT) draag je een stevige verantwoordelijkheid en je hebt vaak te maken met lastige (ethische) thema’s of persoonlijke dilemma’s.

Het is vaak eenzaam aan de top! Wil je hier over sparren dan is executive coaching een uitkomst. Het resultaat? Groeien als mens, voor een gezonde organisatie en met een schoon geweten.

 

Vraagstukken waarmee ik executives kan helpen:

  • Je bent een reorganisatie aan het voorbereiden, die niet alleen impact heeft op de werkvloer maar ook in je management waarmee je juist samenwerkt om de reorganisatie te doen slagen. Een deel van de medewerkers zal op zoek moeten naar een nieuwe baan. Hoe kan ik iedereen gemotiveerd houden?
  • De arbeidsmarkt is krap. Je zult nieuwe wegen in moeten slaan om aan de juist gekwalificeerde medewerkers te komen. Met collega organisaties werk je nauw samen. Wat deel je wel en wat deel je niet in deze samenwerking?
  • Als toezichthouder krijg je steeds meer een beeld waar de schoen wringt binnen de organisatie. Hoe maak je dit thema bespreekbaar binnen de RvT en op welke wijze bespreek je dit met de directeur/bestuurder?

 

Executive coaching: wees er op tijd bij!

Je gedrag, de wijze waarop jij leiderschap toont, liggen onder een vergrootglas. Ze hebben grote impact voor de organisatie en medewerkers. Je bent op grote hoogte kwetsbaar. Het levert regelmatig dilemma’s op wat te doen en ook kan het aan je geweten gaan knagen; doe ik het juiste voor iedereen?

Daarnaast kan je dynamische baan ook voor flinke spanning in jezelf zorgen. Wanneer die niet op tijd serieus neemt dan loop je kans op fysieke klachten, of zelf een burn-out als je hier niets aan doet. Dan is het hoog tijd om een executive coach in te schakelen die je begeleidt.

 

Als executive coach combineer ik harmonie met groei

Aan de hand van voorbeelden uit jouw praktijk, reflecteer ik als executive coach op jouw gedrag, houding en overtuigingen. Tijdens ons executive coaching traject spreken we hierover op zijnsniveau: wat zijn mijn drijfveren voor mijn gedrag? Welke angsten en overtuigingen zitten daaronder? En kloppen die eigenlijk wel? Dat ga je onderzoeken. Als executive coach help ik je hierbij.

Daarbij maak ik onder andere gebruik van de ODC meting Deze meting maakt duidelijk waar je natuurlijk kracht en potentieel zit, gecombineerd met de competenties die je inzet. Je krijgt daarnaast ook inzicht in je gedrag onder stress, of eigen ‘schaduwkant’, hoe je dat inzet in spannende situaties en je reflecteert op het effect daarvan voor je organisatie en voor jezelf.

Nadat je dit hebt blootgelegd, denk je na over de vraag: klopt wie ik nu ben, eigenlijk wel met wie ik wil zijn als directeur/bestuurder en waar ik voor wil staan naar mijn medewerkers? Het vergt durf en leiderschap om in een zware functie je menselijke kant te tonen. Toch blijkt vaak dat kwetsbaarheid een grote kracht is die je verder helpt. Maar wat blijft er van je vroegere leiderschap-identiteit over als je je anders opstelt?

Het executive coaching traject biedt je een veilige omgeving om hierop te reflecteren en te leren. Je overziet je werk beter, krijgt weer verbinding met de mensen in je bedrijf, en kunt zo makkelijker sturen.

Groeien als mens, voor een gezonder bedrijf. Dat bereik je met leiderschapseffectiviteit vanuit mijn aanbod als executive coach.