Help, ik ben de flow kwijt!

Schreef ik een maand geleden nog dat ik lekker in de flow zat, dan moet ik nu voor mezelf erkennen dat die wel op een wat lager pitje staat. En dat is denk ik niet zo gek nu we midden in de tweede lockdown zitten en het einde ook nog niet direct in zicht is. Ondertussen schakel ik steeds meer over op online coachen en schuiven afspraken op externe locaties door naar maart en april.

Wat nu?

Gisteren heb ik mezelf maar toegestaan dat ik de flow wat minder voel. Op de cover van de nieuwe psychologie magazine, die net in de bus valt, lees ik op de cover “Veerkracht gaat niet over vechten, maar over aanvaarding”. Toeval bestaat niet, dit is precies wat ik vanochtend voelde toen ik opstond. Het is wat het is, het gaat er vooral om hoe je ermee omgaat.

Dus heb ik mijn oefeningen vanuit het boek van Jan Bommerez “flow en de kunst van het zakendoen” opnieuw erbij gepakt. Wat waren ook alweer mijn 3 doelen voor dit jaar? Ik had deze al als tekeningen uitgewerkt, ze krijgen daardoor perspectief. En het helpt me deze doelen regelmatig te visualiseren. Dat geeft mij een enorme realisatiekracht en ik voel ook vertrouwen in de toekomst. Zo ben ik nu actief gestart met het realiseren van mijn accreditatie als senior practitioner coach bij de Nobco.

Ook maak ik wekelijks een reële to-do-list. En dan niet alleen wat betreft werk maar ook vrije tijd. Voor mij zijn dat ook klusjes in de tuin. Dus vandaag lekker aan de slag geweest om mijn profiel op www.coachfinder.nl te optimaliseren. Hier had ik al een tijdje niet naar gekeken en dan zie ik ineens wat voor een ontwikkelingen ik heb doorgemaakt en dat het goed is om dat ook in tekst, beeld en geluid te verkondigen. Dus hup aan de slag en deze week nog een kort filmpje maken met mijn pitch. Ook weer een leuke uitdaging en het geeft energie!

En de vrije tijd vandaag? Dat is bewust even pauze nemen om een heerlijke vers gemaakte cappuccino te drinken. Een uur in de tuin gewerkt. Ik vind het dan fijn om steeds een stukje aan te pakken. Dan blijft het overzichtelijk en maak ik het voor mezelf niet meteen een hele grote opdracht. Na de ontspanning in de tuin, de stoep geveegd. Eindelijk de buren op gepaste afstand gesproken. Even bijpraten, ieders wel en wee horen. Ik kan dat in deze tijden enorm missen. Hoe dan ook staat het elkaar opzoeken en bezoeken op een laag pitje en ervaar ik dat ik de neiging heb mezelf terug te trekken.

Maar vannacht heeft het gesneeuwd en nu schijnt zelf een zonnetje! Het bos lonkt, ik ga lekker wandelen. Gijs de weimaraner mee en je realiseren dat aanvaarding nog zo gek niet is.

Ik zet hieronder mijn tips nog even voor je op een rijtje:

  • maak voor jezelf een to-do-lijst voor iedere dag, met werk en vrije tijd.
  • start de dag met de lastigste opdracht, waar je steeds tegen aan hikt. Ik noem dit mijn kikker. Dus eerst mijn kikker wegwerken!
  • wees niet te streng voor jezelf als het niet helemaal lukt.
  • neem bewust pauze en ga als het maar even kan de deur uit, een wandeling maken en dus een frisse neus doet goed
  • maak een boekenlijst met vakliteratuur en vrije tijd en wissel het lezen hiervan af
  • kook enkele avonden eens iets uitgebreider, besteed extra aandacht aan gezond eten, extra groente

< terug naar blog