Innerlijke dilemma's en werken met opstellingen

Innerlijke dilemma's

Als coach kan ik altijd een advies, suggestie of antwoord geven. Maar een advies van mij helpt vaak niet. Het is niet van jou, het lost het niet op en kan ook weerstand oproepen.

Wat dan wel? Het helpt om even niets te doen, behalve er echt als coach te zijn. Er echt zijn voor jou geeft contact, geeft veiligheid. We maken contact op een ander level. Er ontstaat verbinding, echte aandacht. Dat is belangrijk om je te helpen zoeken naar een andere mogelijkheid. Ik help je daardoor te schakelen van het denklevel naar het gevoelslevel. We kunnen bijvoorbeeld het dilemma opstellen.

Een opstelling, maar dan geen familieopstelling

Je hebt vast wel eens gehoord van een familieopstelling. Wellicht heb je er zelf wel eens aan deelgenomen. Maar wist je dat je ook een dilemma kunt opstellen? Ik heb daar in de afgelopen periode veel ervaring mee opgedaan. In de opleiding die ik volg maar ook in de toepassing in mijn coachpraktijk. En het werkt!

Je stelt jezelf op, je stelt het innerlijke dilemma op. En we stellen de meest wezenlijke kracht op die je kan helpen het dilemma van een antwoord te voorzien. Maar ook dat deel wat niet mee kan, wil, durft. Het is mijn ervaring dat er altijd een antwoord uit onverwachte hoek komt. Een richting naar een antwoord toe, omdat we werken op dat gevoelsniveau.

Welk innerlijk dilemma zou jij willen onderzoeken?

< terug naar blog