Maak jij nog wel eens een tekening?

In mijn praktijk gebruik ik verschillende manieren en methodes om aan de slag te gaan met jouw coachdoel. Uiteraard verkennen we eerst in het kennismakingsgesprek waar jij aan wilt werken. Wat is bijvoorbeeld je verlangen? Wanneer er een gezamenlijke click is gaan we aan de slag. Het is mijn kracht en drive om juist met de coachee aan de slag te gaan met dat verlangen. Er niet alleen over praten maar ook tekenen. Tekenen? Ja gewoon, een vel papier, kleurpotloden en laat het maar gewoon gebeuren.

Dat lijkt makkelijker dan gedacht voor veel mensen. In de rechterkant van je hersenen ligt het waarnemingsvermogen dat noodzakelijk is om te tekenen. Als je denkt niet te kunnen tekenen, teken je eigenlijk met het ‘verkeerde deel’ van je hersenen. Je oefent dus om te leren dat je linkerhersenhelft zich even niet bemoeit met jouw tekenen. Dat je de ratio even stillegt en je voorstellingsvermogen activeert.

Vanuit tekenen kunnen we stappen gaan zetten naar opstellen. Ook daar help en begeleid ik je stap voor stap bij. Het is een visuele manier om dat wat getekend is ook echt te voelen. Door dit in perspectief te zetten van tijd krijg je het tijdspad naar het verlangen. Is het dichtbij, of nog ver, wat heb je te doen of juist te laten?

Op dat pad komen we allemaal rollen tegen, je zou ook kunnen zeggen ikken (zie mijn blog van) zoals de saboteur, het kind, de perfectionist, de lolbroek, de clown, de netwerker of de zorger. Door tekenen, ervaren, onderzoeken, onderdompelen en reflectie wordt je instrumentarium wat je zelf in huis hebt om het anders te gaan doen zichtbaar. En dus ook duidelijk hoe en met wat je het uitgewerkte verlangen zou kunnen bereiken.

Nieuwsgierig geworden wat tekenen, opstellen en ervaren voor jouw verlangen zou kunnen betekenen? Neem dan contact met me op, bel 06-23435460 of mail info@henkjantromp.nl en gaan we samen aan de slag.

< terug naar blog