Rudolf

Ik kwam met overbelasting klachten in het werk bij Henk-Jan. Op zijn website stond een verhaal over het je op een rotonde in je leven bevinden. Dat gevoel had ik ook dus dat sloot goed aan. Tijdens een kennismakingsgesprek om elkaar even af te tasten kreeg ik een goed gevoel om met hem verder te gaan. Dat vind ik belangrijk want je moet vertrouwen hebben om alles te kunnen zeggen.

Het coaching traject is echt een brug die je bouwt terwijl je er overheen loopt. Je krijgt dus niet van tevoren een soort roadmap hoe je weer jezelf wordt. Nee, iedere sessie borduurt weer voort op de voorgaande terwijl je met zijn begeleiding zelf de antwoorden zoekt op je vragen. Het is een coach die je een spiegel voorhoudt door de juiste vragen te stellen.

Het traject hoeft ook niet alleen een opgaande lijn te zijn. In mijn geval zat er halverwege ook best een dipje in. Soms moet je eerst een stapje terug doen voordat je weer een sprong voorwaarts kunt maken. Gelukkig had ik aan het eind van het traject een goed inzicht gekregen waarom de zaken waren gelopen zoals ze waren gelopen, wat mijn eigen rol daarin is geweest en waarom ik heb geacteerd zoals ik geacteerd heb. Iedere sessie even terugkomen op het coachdoel zorgt ervoor dat je beide goed focus houdt waar je het voor doet.