Een e-coach: efficiënt, effectief en laagdrempelig

Een e-coach bij de “persoonlijke coach”?

Een e-coach is een prettige aanvulling van de 1 op 1 coaching mijn praktijk in Velp. Ik coach veel mensen die een flinke afstand moeten afleggen om bij mij in Velp te komen. Daarom is er de mogelijkheid om een combinatie van een e-coach en persoonlijke coaching. Het coachingtraject starten we met een persoonlijk gesprek.

Veel mensen vinden coaching via Teams, Zoom of Skype fijn. In het begin is het soms even wennen en dat snap ik. Ik vond het zelf in het begin ook wat ongemakkelijk maar die knop gaat heel snel om. Ik kijk je niet constant aan, want ik schrijf veel, net als bij persoonlijke coaching. Dat doe ik ook bij telefonische coaching. Ik zet je op de speaker zodat ik mijn handen vrij heb om aantekeningen te maken.

Een e-coachtraject doe ik meestal via Teams, maar kan ook via Skype, Zoom of, wanneer je al in coaching bij mij bent, voor een korte vraag tussendoor via mail, telefoon of whatsapp. Het is maar net wat jij fijn vindt en wat je het beste uitkomt. 

Een e-coach kan worden gebruikt om problemen op te lossen of om doelen te bereiken. Ook wordt het regelmatig gebruikt om bezig te zijn met persoonlijke groei. Het is overigens niet belangrijk dat je goed kunt schrijven. Het schrijven gebeurt aan de hand van schrijfopdrachten. Deze opdrachten zijn specifiek gericht op het gebied waar jij je mee bezig bent. Daarnaast kan de e-coach worden ingezet om even iets kwijt te kunnen of om te sparren over een bepaalde situatie of gebeurtenis.

De kracht van het schrijven bij een e-coach-traject

In verschillende psychologische onderzoeken is aangetoond dat schrijven andere cognitieve processen in gang zet dan praten doet. Deze door schrijven in werking gezette cognitieve processen, dragen bij aan de emotionele verwerking van dat waar je mee bezig bent. Ze stimuleren je na te denken over je eigen handelen. Ook is het schrijven binnen een e-coach-traject een repeterend, zichzelf herhalend proces met positief resultaat: je leest wat je schrijft, dit heeft invloed op je gedrag, wat dan weer invloed heeft op wat je de volgende keer zal schrijven, wat weer stimuleert tot reflectie. En doordat alles zwart op wit staat is je hele coachingsproces altijd na te lezen. Je hebt als het ware je eigen zelfhulpboek geschreven en kan deze er altijd op na slaan in lastige tijden.