Life coach en Mental coach

Life coaching

Bij life coaching ligt de focus op het hele leven van jou en hoe hier het beste uit te halen. Het gaat dan niet alleen over werkgerelateerde problemen waar je tegen aan loopt; maar ook hoe jij in het leven staat.

Het kan soms tegen zitten in je leven. Vervelende en nare dingen komen op je pad en het kan gebeuren dat je niet weet hoe je dit een plek moet geven. Er zijn veel definities wat een life coach nu precies doet. Ik zie het proces van life coaching als het afpellen van een ui. Een voor een verwijderen we een laag en kom je steeds dichter bij de kern; je authentieke zelf.

Voor mij gaat het dus om meer bewustwording en authenticiteit. Bewust van de problemen die we tegenkomen in het leven, wat de oorzaak hiervan is en hoe deze op te lossen. Inzicht krijgen in patronen, hoe ze zijn ontstaan, waardoor ze in stand blijven en welke sleutels er zijn ze ontwarren.

Als life coach richt ik me op:

  1. het werken aan zelfvertrouwen
  2. hanteren van stress
  3. verbeteren van je communicatie
  4. ontwikkelen en ontdekken van je talenten
  5. afstemmen van loopbaan en levensloop

 

Mental coachHenk-Jan Tromp Marathon New York

Mental coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding die ontstaan is vanuit de sportwereld. Prestaties worden echter niet alleen geleverd op basis van fysieke krachten, maar juist ook op basis van mentale krachten. En wat nog belangrijker is: een juiste balans tussen deze twee.

Ik heb zelf een aantal marathons gelopen, onder andere die van Rotterdam, Berlijn en New York. Een enorme lichamelijke prestatie, maar ik heb ze kunnen uitlopen omdat ik mij mentaal sterk voelde. Dat gaf mij de kracht om steeds weer door te gaan, iedere kilometer opnieuw.

Ik leer je omgaan met emotie door samen te kijken hoe het mentale systeem van een mens werkt. De belangrijkste onderdelen in ons mentale systeem zijn: denken, gevoel, zintuigen, bewustzijn, lichaam. We kunnen zelf leiding geven aan deze systemen. Als mental coach ondersteun ik je deze te ontdekken, te onderzoeken en met elkaar in verbinding te brengen. Het geeft je inzicht hoe jij met bepaalde gebeurtenissen omgaat, en hoe je ermee om zou kunnen gaan.

In de basis draait het om drie levensvragen:

  • wie ben ik
  • wat kan ik
  • wat wil ik echt

Ik kijk met jou naar het complete leven en de rol die je daar nu in hebt en die je zou willen.