De kikker van de dag!

Na elk coachgesprek maak ik voor mezelf een reflectieverslag. Dit is enorm helpend. Wat waren mijn leermomenten. Of juist de momenten waarin ik denk: “Wow! daar gebeurde iets bij de coachee wat echt wezenlijk was.” Dit verslag schrijf ik bijna altijd meteen na de coachafspraak. Maar soms passeert dat moment en laat ik me meenemen in de waan van de dag met telefoontjes, mails, een wandeling met de hond of iets anders wat ik ook belangrijker vind.

Ik weet van mezelf dat ik het beter meteen kan doen want dan is het binnen een half uur klaar. Maar soms schuif ik het bewust (of onbewust) voor me uit. En dan wordt het echt zo’n ding wat nog langer blijft liggen. Ik weet dan ook dat het me meer tijd gaat kosten en dat het niet handig is. Maar ja, het gebeurt wel ;-(.

Toch weet ik ook wel hoe ik het ‘vooruitschuiven’ kan voorkomen. Ik maak er een kikker van! Een kikker? De kikker staat voor die actie die eerst moet gebeuren, bijvoorbeeld aan het begin van de dag. Dus eerst dat reflectieverslag schrijven. Of tijd inruimen na het coachgesprek en aantekeningen uitwerken. Wanneer je iedere dag start met je kikker dan geeft dat voor de hele dag lucht en ruimte en het scheelt je (veel) tijd en ergernis.

Welke kikker ga jij vandaag wegwerken?

< terug naar blog