Iedereen kan een coach gebruiken, ook als je rond de 40 bent!

Ik vind het opvallend dat coachees vaak denken dat ze in 1e instantie geen hulp nodig hebben. Ze vinden dat ze het zelf moeten oplossen.

Ik snap dit wel. Tot 40 jaar heb je het vaak zelf uitgezocht. Zelf je weg moeten vinden en daarin ben je ook zeker succesvol. Hierbij ervaar ik dat vrouwen sneller hulp zoeken, ze praten erover. Mannen hebben eerder de neiging het zelf te moeten oplossen. En laten we eerlijk zijn: het is vaak ook een hele stap om je ziel en zaligheid op tafel te leggen bij een coach.

Want stel dat die coach vragen gaat stellen? Dat die coach ineens jouw patroon doorziet en je aan de bak moet? Of dat die coach je spiegelt en confronteert met je overtuigingen en inconsequent gedrag? Nee, dan is het makkelijker om toch maar lekker te blijven zitten waar je zit.

Jammer, je doet jezelf tekort. Je benut niet je kracht en potentieel. Stel dat je het juist wel aangaat? Stel dat je stappen gaat zetten die je al zolang had willen zetten? Stel dat het lukt? Dat je meer plezier in je werk krijgt. Je beter met je leidinggevende overweg kunt. Je beter gaat samenwerken. Je beter nee kunt zeggen. Stel dat het wel lukt?

Mijn vraag aan jou: stel dat het wel gaat lukken, welk begin zou je willen maken?

< terug naar blog