Leg jij de lat ook te hoog?

Als ik naar de coachvraag van mijn coachees kijk, blijkt dat ruim de helft last heeft van prestatiedrang. Dat is nogal wat: 50% vindt dat ze de lat te hoog leggen! Herken je dit, dat het voor jou ook nooit goed genoeg is? Ervaar jij het leven ook als een soort “ren je rot”? Ik merk dat veel coachees zich daardoor verliezen in details en door de bomen het bos niet meer zien.

Je probeert de controle over je leven te houden. Maar ja: prestatie, die hoge lat, verwachtingen (van wie? voor wie?). Op den duur raak je de regie kwijt. Je loopt letterlijk leeg, je hebt geen puf en energie meer aan het einde van de dag.

Zelf heb ik hier veel last van gehad. Wilde het goed doen, mijn ouders niet teleurstellen. Was hard voor mezelf, moest toch echt wel goede cijfers halen. Mijn vader riep vaak: jij bent de stamhouder van de familie! Dus laten zien wat je kunt. Dat heeft me ook veel gebracht, maar het heeft me ook het nodige gekost om deze kracht, om te buigen ten positieve.

Heb jij daar nu ook last van? Trap even op de rem en bel voor een afspraak!

< terug naar blog