Onze grootste angst is niet dat we niet goed zijn…..

Onlangs heb ik een tweedaagse leergang Krachtgericht Coachen gevolgd bij prof. Dr. Fred Korthagen en Ellen Nuijten.

“Onze grootste angst is niet dat we niet goed zijn…..

Onze angst is dat we over een grenzeloze macht beschikken!”

(Marianne Williamson)

Wat bedoel ik hiermee?

Dat we als mens enorm veel kracht en potentie hebben. En dat ons brein steeds weer in staat is de inzet van onze kernkwaliteiten te blokkeren. Er zijn de nodige belemmeringen die ons juist niet helpen de beste versie van jezelf te worden. Al die interne belemmeringen (persona’s) die om je heen cirkelen en wat te vertellen hebben, die bepalen hoe het eigenlijk zou moeten. Lees meer hierover in mijn blog over Voice Dialogue.

Hoe kan ik je hiermee helpen?

Allereerst verkennen we het probleem. Maar daar besteden we de minste tijd aan! Waarom? Daar zit nu net niet de oplossing maar wel de richting naar het willen. Ik help je de situatie te verkennen door stil te staan bij het denken; wat dacht je eigenlijk in dit situatie? Vervolgens maken we de stap naar wat je voelde. Dat is vaak nog niet zo eenvoudig maar samen komen we daar wel uit. Ik neem je als het ware mee in de lift, van boven naar beneden, van hoofd naar buik. Als laatste stap komen bij de vraag; wat zou je eigenlijk willen in deze situatie?

Dan wordt het leuk!

Want juist in dat willen help ik je verbinding te maken waar jij goed in bent. Jouw kernkwaliteiten en jouw ideaal. We gaan opzoek naar wat dat voor jou is. Mijn persoonlijke kernkwaliteiten zijn bijvoorbeeld: aandacht, verbindend, contact, scherp, opmerkzaam, focus, wijsheid, rust. Hoe beter ik me daar van bewust ben hoe sneller ik ze ook ga inzetten in situaties. Ze ondersteunen en prikkelen dus heel erg mijn ideaal: een top coach te zijn, die jou in beweging kan krijgen! Ook hier gebruik ik de lift; wat denk je, wat voel je, wat wil je?

Herkenbaar, nieuwsgierig geworden?

Zet dan je belemmering opzij en ga voor je ideaal. Ik ondersteun je daar graag bij. Kijk voor meer informatie op www.henkjantromp.nl en neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

 

< terug naar blog